Bønnebøffer med kidneybønner og persille

Mangler du en opskrift på en velsmagende, nærende og vegetarisk bønnebøf? Så har vi dig med denne opskrift på bønnebøffer med kidneybønner og persille. Denne opskrift er et perfekt eksempel på, hvordan man kan spise bælgfrugter på en anderledes måde. Blanding består af kidneybønner, persille, havregryn, krydderier, tomatpuré og barbecuesauce, hvilket giver bøfferne en fyldig smag, der vil glæde både vegetarer og kødspisere. Bøfferne fungerer perfekt til burgerboller eller som tilbehør til kartofler eller en salat.

  • Forberedelse: 10 min.

  • Tilberedning: 10 min.

  • Samlet tid: 20 min.

  • Ingredienser:

    • 240 g kidneybønner fra dåse (drænet og skyllet godt)
    • ½ bundt persille
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk tomatpure
    • 125 g havregryn
    • 1 rødløg
    • 1 tsk paprika
    • 2 spsk barbecuesauce
    • 1 grøntsagsbouillonterning opløst i 1,5 dl kogende vand 
    • Salt 
    • Peber 
  • Fremgangsmåde:

    1. Kom kidneybønner, bouillon, tomatpure, havregryn, paprika, barbecuesauce, salt og peber i en blender og pres hvidløget heri. Blend det hele godt. 
    2. Hæld den blendede masse i en skål.
    3. Hak rødløg og persille og rør det i skålen med de blendede ingredienser.
    4. Form nu bøfferne (evt. med en bøfformer) og steg dem på panden i lidt olie. 
    5. Anret herefter bøfferne i fx. en burger (med fx. burgerdressing, salat, tomat, agurk og syltede rødløg) eller som tilbehør til fx. sovs, kartofler og en lækker salat.