Key lime pie med kikærter og aquafaba

Den klassiske key lime pie er en kæmpe favorit hos os, så vi skulle selvfølgelig prøve at tilføje bælgfrugter - og resultatet blev SÅ godt! Denne dessert vil med sikkerhed imponere dine gæster med dens udseende og smag. Den er simpel at lave og holder sig godt på køl i flere dage. Kagen fungerer perfekt til eftermiddagsbordet eller som dessert til en middag.

  • Forberedelse: 30 min.

  • Tilberedning: 3 t. og 30 min.

  • Samlet tid: 4 t.

  • Ingredienser:

    Bunden:

    • 100 gram blendet havregryn
    • 50 gram hvedemel
    • 3 spsk. flormelis
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 45 ml aquafaba (vandet fra kikærter på dåse)
    • 100 gram kikærter (fra dåse - drænet og skyllet godt)
    • 1 spsk olie
    • 1 spsk vand


    Fyldet

    • 1 dåse kondenseret mælk
    • 4 limes


    Marengs

    • 1 dl aquafaba
    • 6 spsk. sukker
    • 1 tsk vaniljesukker
  • Fremgangsmåde:

    Bunden:

    1. Kom havregryn i en blender/minihakker/foodprocessor og blend til fint mel.
    2. Sigt kikærterne over en skål og gem væsken til senere (aquafaba). Skyl derefter kikærterne grundigt.
    3. Kom kikærter og de resterende ingredienser i blenderen med havregrynsmelet og blend til en ensartet masse.
    4. Smør en tærteform med smør og pres dejen ud i formen.
    5. Bag bunden i 20-25 minutter ved 180 grader varmluft.
    6. Lad bunden køle af.


    Fyld:

    1. Kom en dåse kondenseret mælk i en blender/minihakker/foodprocessor sammen med saften fra 4 limes og skallen fra 3 limes.
    2. Blend i 3-5 minutter, indtil massen er blevet lidt tykkere.
    3. Kom derefter fyldet på den afkølede tærtebund og sæt tærten på køl i mindst 3 timer.


    Marengs:

    1. Pisk først aquafaba (kikærtevandet) lyst og skummende.
    2. Kom herefter vaniljesukker og en spiseskefuld sukker i af gangen, mens der piskes.
    3. Pisk i ca. 10-15 minutter, indtil der ikke er flere sukkerkorn i skålen.
    4. Sæt marengs som små dutter med en valgfri tyl eller smør det på med en paletkniv.
    5. Brænd toppen med en brænder.


    Velbekomme!