Sprøde butterbeans med haydari

En nem og lækker opskrift på sprøde butterbeans med haydari - en snack, du helt sikkert vil elske! Butterbeans er geniale, da de kan bages helt sprøde og er perfekte som snack eller som et lækkert sprødt indslag til forretten. De krydrede bønner bages i ovnen, indtil de bliver helt sprøde og knasende. Haydarien er lavet med feta og bagt peberfrugt, hvilket tilføjer et lækkert strejf af umami og krydderier, der komplementerer butterbeansene perfekt.

  • Forberedelse: 20 min.

  • Tilberedning: 30 min.

  • Samlet tid: 50 min.

  • Ingredienser:

    Butterbeans

    • 1 dåse butterbeans (240 g)
    • 1 spsk løgpulver
    • 1 spsk hvidløgspulver 
    • 1 spsk majsstivelse 
    • 1 spsk olie 
    • 1 tsk chiliflager
    • 1 tsk salt 


    Haydari

    • 200 g feta
    • 1 stor peberfrugt (bagt i ovnen) 
    • 1 fed hvidløg 
    • Salt og peber 
    • Lidt vand
  • Fremgangsmåde:

    1. Skyl dine butterbeans grundigt under koldt vand.
    2. Kom bønnerne i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser og bland godt sammen.
    3. Kom bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
    4. Bag bønnerne i ovnen ved 180 grader i 30 minutter og vend dem rundt undervejs. De skal være helt sprøde.
    5. Mens bønnerne er i ovnen laves haydari, som de kan dyppes i.
    6. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend godt sammen til en ensartet masse.
    7. Server fetacremen med de bagte bønner!


    Bon appétit!