Vegetarisk burger med pulled aubergine og tomatsalsa med sorte bønner

Hjemmelavet burger er virkelig lækkert, men har nogensinde smagt pulled aubergine burger? Det er et must-try. Det er nemt at lave og vil overraske enhver kødspiser med alle de fantastiske smagskombinationer og tekturer. I denne opskrift har vi lavet en tomatsalsa med sorte bønner, som klær retten helt perfekt. Du kan med fordel også lave dine burgerboller selv og blende en dåse bælgfrugter i - på den måde får du endnu flere bælgfrugter sneget ind. God fornøjelse med det!

  • Forberedelse: 1 t.

  • Tilberedning: 1 t.

  • Samlet tid: 2 t.

  • Ingredienser:

    Burgeren

    • Burgerboller
    • Mayonnaise 
    • Coleslaw (vi købte bare en fra Rema 1000)
    • Pulled aubergine (opskrift nedenfor)
    • Hjemmelavet tomatsalsa (opskrift nedenfor)


    Pulled aubergine

    • 2 stk aubergine
    • 1 tsk tørret chili 
    • 1/2 tsk Cayennepeber
    • 1 tsk hvidløgsgranulat
    • 1 tsk paprika 
    • 2 spsk brun farin 
    • Salt og peber 
    • 1 dl bbq sauce (vi brugte den fra Rema) 


    Tomatsalsa

    • 3 tomater i tern
    • 1/2 rødløg i tern
    • 100 g sorte bønner 
    • 1 spsk eddike 
    • Salt og peber 
  • Fremgangsmåde:

    Pulled aubergine

    1. Skyl auberginerne godt under koldt vand.
    2. Kom bagepapir på en bageplade og tænd ovnen ved 200 grader.
    3. Prik huller i dine auberginer og bag dem i 20 minutter.
    4. Skær toppen af dine auberginer, fjern skindet og træk "kødet" fra hinanden med 2 gafler.
    5. Kom alle de tørrede krydderier og brun farin i en skål sammen med aubergine kødet.
    6. Vend det rundt med en ske og kom tilbage på bagepladen og bag nu i 25 minutter.
    7. Tag aubergine kødet ud af ovnen og bland med 1 dl bbq sauce.
    8. Fordel aubergine kødet på bagepladen og bag det igen i 10-15 minutter.


    Tomatsalsa

    1. Bland alle ingredienserne i en skål og server ovenpå burgeren.


    Velbekomme!