
Salat med grønne linser, spidskål og bagt hokkaido
Denne opskrift er en velsmagende og nærende måltidssalat med ramsløgsdressing (fra Svansø), som kombinerer bagt hokkaido græskar, sprød spidskål og møre, grønne linser, der er kogt med grøntsagsbouillon. Salaten får et ekstra crunch og en nøddeagtig smag fra de ristede solsikkekerner, mens et friskt og saftigt æble tilføjer et sødmefuldt twist til salaten. Så hvis du vil prøve en fyldig og mættende salat, så er denne opskrift et perfekt bud. Den kan både fungere som tilbehør, men også som et sundt hovedmåltid. God appetit!
-
Forberedelse: 45 min.
-
Tilberedning: 20 min.
-
Samlet tid: 1 t. og 5 min.
1
/
af
3
-
Ingredienser:
- Ramsløg dressing (svansø)
- 1/2 hokkaido
- 1/2 spidskål
- 200 g tørret grønne linser
- 1 grøntsags boullionterning
- 30 g solsikkekerner
- 1 æble
-
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl hokkaidoen og skær den over. Skær den ene halvdel i skiver.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg hokkaido-skiverne herpå.
- Pensl skiverne med lidt olie og krydr med peber.
- Bag hokkaidoen i ca. 20 minutter i ovnen.
- Skyl de tørrede linser godt og kom dem i en gryde med rigeligt vand. Tilføj en bouillonterning og kog linserne efter anvisning på pakken (ca. 20 min).
- Imellemtiden ristes solsikkekernerne ved middelvarme på en tør pande (husk at røre rundt i panden løbende).
- Skyl og snit spidskål og æble.
- Vend herefter spidskålen med ramsløg-dressingen (mængde efter præference).
- Når linserne og hokkaidoen er afkølet, anrettes ingredienserne i et fad eller skål, og der drysses med solsikkekerner og evt. mere dressing.
Velbekomme!