
Ferrero rocher med sorte bønner
Er du også fan af den klassiske ferrero rocher, som du finder i supermarkedet? Så skal du helt sikkert prøve vores version, hvor vi har tilføjet fuego- og sorte bønner (man kan også sagtens nøjes med de sorte). Men pas på, opskriften er utroligt vanedannende, især hvis du, ligesom os, elsker kombinationen af chokolade og hasselnødder, men hvor bælgfrugterne tilgengæld kan give lidt bedre samvittighed.
Måske tænker du ikke nødvendigvis på bælgfrugter som ingrediens i det søde køkken, men nogle af vores bedste opskrifter er netop herfra. Disse ferrero rocher er perfekte til at nyde til eftermiddagskaffen, men de kan også være ideelle som en hjemmelavet værtindegave.
-
Forberedelse: 30 min.
-
Tilberedning: 30 min.
-
Samlet tid: 1 t.
1
/
af
3
-
Ingredienser:
- 240 g sorte bønner fra dåse (drænet og skyllet)
- 15 saftige dadler
- 50 g rå kakao
- 1,5 dl havregryn
- 150 g ristede hasselnødder
- 0,5 tsk honning
- 0,5 tsk salt
- 200 g mørk eller lys chokolade
-
Fremgangsmåde:
- Rist hasselnødderne på en tør pande til de er gyldne.
- Kom 50 gram ristede hasselnødder og de resterende ingredienser (på nær chokoladen) i en foodprocessor og blend det godt sammen til en tyk masse.
- Sæt nu massen på køl i 30 minutter.
- Herefter tages massen ud af køleskabet og formes i små mundrette kugler.
- Pres én af de ristede hasselnødder ind i hver kugle og sæt herefter kuglerne på køl igen.
- Smelt i mellemtiden chokoladen over vandbad og blend de resterende hasselnødder i en minihakker. Bland herefter de hakkede hasselnødder i den smeltede chokolade.
- Tag kuglerne ud af køleskabet og vend dem i chokoladeblandingen, hvorefter de sættes på køl.
- Når chokoladen er størknet, er kuglerne klar til servering.
Velbekomme!