Hveder med butterbeans

Hveder med butterbeans

Intet slår varme hveder med smør! Denne opskrift tager udgangspunkt i @arlas klassiske opskrift på varme hveder, men i vores opskrift er der tilføjet butterbeans. Butterbeansene giver ekstra saftighed og næring i form af flere kostfibre og protein til dine boller. Desuden smager de himmelsk - præcis som de klassiske hveder. Kæmpe anbefaling herfra!

  • Forberedelse: 30 min.

  • Tilberedning: 2 t.

  • Samlet tid: 2 t. og 30 min.

1 af 3
  • Ingredienser:

    • 240 g butterbeans fra dåse (drænet og skyllet godt).
    • 25 g gær
    • 2 dl mælk
    • 10 dl hvedemel 
    • 100 g smør i tern
    • 3 æg (+1 ekstra til pensling)
    • 3-4 tsk kardemomme 
    • 1 spsk sukker 
    • 1 tsk salt
    • + lidt ekstra vand fra vandhanen til at blende bønnerne med.
  • Fremgangsmåde:

    1. Lun mælken i en kasserolle og rør gæren ud heri.
    2. Blend dine butterbeans med lidt vand til det har en ensartet masse.
    3. I en skål blandes mælke/gærblandingen sammen med de blendede bønner.
    4. Tilsæt de resterende ingredienser til blandingen og ælt dejen i 5 minutter. Det kan være en fordel at bruge en røremaskine her, men det kan også sagtens gøres med håndkraft.
    5. Stil dejen til hævning i 1 time.
    6. Beklæd en bageplade eller ildfast fad med bagepapir.
    7. Form 12 boller og sæt dem helt tæt op af hinanden. Lad bollerne efterhæve i 1 time.
    8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
    9. Bag bollerne i 15 minutter.
    10. Spis dem lune eller flæk dem på midten og rist dem på brødrister eller i ovnen igen.
    11. Server med smør eller dit favorit pålæg.


    Velbekomme!

Tilbage

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.