
Hveder med butterbeans
Intet slår varme hveder med smør! Denne opskrift tager udgangspunkt i @arlas klassiske opskrift på varme hveder, men i vores opskrift er der tilføjet butterbeans. Butterbeansene giver ekstra saftighed og næring i form af flere kostfibre og protein til dine boller. Desuden smager de himmelsk - præcis som de klassiske hveder. Kæmpe anbefaling herfra!
-
Forberedelse: 30 min.
-
Tilberedning: 2 t.
-
Samlet tid: 2 t. og 30 min.
1
/
af
3
-
Ingredienser:
- 240 g butterbeans fra dåse (drænet og skyllet godt).
- 25 g gær
- 2 dl mælk
- 10 dl hvedemel
- 100 g smør i tern
- 3 æg (+1 ekstra til pensling)
- 3-4 tsk kardemomme
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- + lidt ekstra vand fra vandhanen til at blende bønnerne med.
-
Fremgangsmåde:
- Lun mælken i en kasserolle og rør gæren ud heri.
- Blend dine butterbeans med lidt vand til det har en ensartet masse.
- I en skål blandes mælke/gærblandingen sammen med de blendede bønner.
- Tilsæt de resterende ingredienser til blandingen og ælt dejen i 5 minutter. Det kan være en fordel at bruge en røremaskine her, men det kan også sagtens gøres med håndkraft.
- Stil dejen til hævning i 1 time.
- Beklæd en bageplade eller ildfast fad med bagepapir.
- Form 12 boller og sæt dem helt tæt op af hinanden. Lad bollerne efterhæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne i 15 minutter.
- Spis dem lune eller flæk dem på midten og rist dem på brødrister eller i ovnen igen.
- Server med smør eller dit favorit pålæg.
Velbekomme!