
Fastelavnsboller med anicia linsemel
Fastelavnsboller er en uundværlig del af den danske tradition. Disse fastelavnsboller er nemme at lave og så smager de himmelsk! Vores fastelavnsboller består af en blød og luftig dej, fyldt med lækker vaniljecreme og frisk bærkompot. Med inspiration fra @jondanieledlunds opskrift på fastelavnsboller, har vi taget et nyt take for at vise, hvordan man relativt simpelt kan tilføje bælgfrugter til sit bagværk. Vores fastelavnsboller er med anicia linsemel, som giver en sødme og saft til bollen, hvilket skaber et lækkert resultat.
-
Forberedelse: 2 t.
-
Tilberedning: 30 min.
-
Samlet tid: 2 t. og 30 min.
-
Ingredienser:
Fastelavnsbolle
- 200 g hvedemel
- 75 g anicia linsemel
- 30 g sukker
- 60g blødt smør
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 125 ml mælk
- Et nip salt
Cremen
- 3 æggeblommer
- 30 g hvedemel
- 45 g sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 250 ml skummetmælk
Bærkompot
- 200 g frosne bær
- 2 spsk sukker
- 1 knsp citronsyre
- 2 spsk vand
-
Fremgangsmåde:
- Kom mælk i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, sukker og kardemomme, og pisk blandingen sammen.
- Tilsæt linsemel og 100 g mel, og pisk det godt sammen.
- Skær det bløde smør i tern og tilføj det sammen med det resterende mel.
- Ælt dejen grundigt, indtil den er lind og ensartet.
- Sæt dejen til hævning i 60 minutter.
- Imens laves cremen ved at varme 200 ml mælk og vaniljesukker op i en gryde. I en skål blandes æggeblommer med sukker og 50 ml mælk, som piskes sammen.
- Når mælken begynder at ryge, blandes den forsigtigt i æggemassen, og der piskes imens. Efterfølgende hældes massen tilbage i gryden og koges op, indtil cremen er tyknet og koger. Lad cremen koge igennem i yderligere 2 minutter, og sæt den derefter på køl.
- Bærkompoten laves ved at blande alle ingredienserne sammen i en gryde og koge det godt op. Lad det simre, indtil det er kogt ind og har en fast konsistens. Stil kompotten på køl.
- Efter dejen er hævet kommes lidt mel på bordet og dejen rulles ud til en stor firkant med en kagerulle. Skær dejen ud i 9 lige store firkanter. Her brugte vi en pizzaskærer til at skære dejen ud med.
- Fyld hver firkant med 1 spsk vaniljecreme og ca. 1 tsk bærkompot.
- Saml hver ende af hjørnerne i midten og luk dejen sammen ved at klemme sammen. Form bollerne nænsomt til en rund kugle.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og sæt til efterhævning i 45-60 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Lad fastelavnsbollerne køle af og top dem med glasur.
Velbekomme!